autoluwe zondag Antwerpen binnenstad
Mooie stad

De autoluwe zondag in Antwerpen komt eraan

Herontdek 't stad

Op zondag 17 september is het weer zover: de straten van de Antwerpse binnenstad worden voor één dag autoluw, en de stad verandert in een paradijs voor fietsers, wandelaars en liefhebbers van duurzame mobiliteit. Van 10 tot 18 uur kunnen bewoners en bezoekers genieten van ’t stad als een oase van autoluwe rust en kun je Antwerpen op een heel andere manier ervaren. Laten we bekijken wat te ervaren valt op deze 21ste editie van Antwerpen Shift.

 

Een Dag vol Activiteiten

Tijdens Antwerpen Shift is er voor iedereen wel iets te doen.

autoluwe zondag Antwerpen activiteiten

Fietsliefhebbers kunnen genieten van een fietsroute langs de groene plekken van Antwerpen. Je ontdekt er groen en water op onverwachtse locaties en verkent er plekken die normaal gesproken minder goed bereikbaar zijn.

Er zijn ook wandelaars uitgestippeld kunnen te voet op verkenning met de 10.000 Stappen wandelroute. Je verkent er de mooie plekjes van de stad en wandelt langs al de leuke activiteiten.

Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor jong en oud, zoals spelletjes, workshops en voorstellingen. Op de Grote Markt genieten the kids van een dierendraaimolen terwijl oudere avonturiers 60 meter hoog kunnen fietsen met de skybikes. De Groenplaats biedt ook activiteiten: kan je fluohesjes personaliseren, deelnemen aan een ludieke fietswedstrijd en gaat de muzikale bakfietser goochelen, jongleren en acrobatische toeren toe. En op het Steenplein kunnen kinderen deelnemen aan een gek fietsenparcours en kun je meefeesten met Radio Ga Ga. Doorheen de stad worden trouwens ook rommelmarken georganiseerd, dus er is voor elk wat wils.

Je ontdekt deze activiteiten en nog veel meer op de website van Antwerpen Shift.

 

Praktisch

Op zondag 17 september tussen 10 en 18 uur wordt het centrum van Antwerpen autoluw gemaakt. De autovrije zone beslaat het gebied tussen de Amsterdamstraat en Londenstraat, de Leien en de Scheldestraat, Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat, inclusief grotendeels de Scheldekaaien.

 

Openbaar vervoer, diensten van openbaar nut, taxi’s, mensen met een kaart voor een handicap en personen met een officieel doorgangsbewijs kunnen de autoluwe zone wel nog steeds betreden. Voor meer info en vragen kun je terecht op deze webpagina van de stad Antwerpen.

 

Een Dag voor de Toekomst

autoluwe zondag Antwerpen duurzame mobiliteit velo

Antwerpen Shift is niet alleen een gezellig evenement, maar ook een bron van inspiratie voor duurzame mobiliteit. Het is een statement voor een duurzame toekomst, waarin iedereen streeft naar minder vervuilende voertuigen en een gezondere leefomgeving. Door de stad voor even autoluw te maken, kun je zien dat er alternatieven zijn en dat we samen kunnen werken aan een groenere en schonere stad. Bezoekers kunnen kennismaken met elektrische fietsen, de nieuwste openbaar vervoersmogelijkheden en andere milieuvriendelijke alternatieven voor de auto. Er zijn informatiestands en experts aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven over duurzame mobiliteit.

Bij Antwerpen Autoluw zijn we daarom fan van dit jaarlijks initiatief. We hopen dus dat je 17 september in je agenda markeert en Antwerpen komt verkennen op een nieuwe manier. Het belooft alvast een dag vol plezier, ontdekkingen en inspiratie te worden.

Deel onze droom met de wereld
Antwerpen Autoluw